+90 535 463 53 33
info@cemozluk.com

2022 Güncel Cinsel İsteksizlik Tedavi Yöntemleri

2022 Güncel Cinsel İsteksizlik Tedavi Yöntemleri

2022 güncel cinsel isteksizlik tedavi yöntemleri olukça fazladır.. Bu alanda uzman olan kişiler hastalarıyla birlikte çalışarak insan cinselliği hakkında eğitim, cinsellikte rahatlık ve hazzı artırmak için özel egzersizler ve/veya çift danışmanlığını içeren bir tedavi planı geliştirir. Cinsel isteksizliğin nedenleri oldukça fazladır.

2022 Güncel Cinsel İsteksizlik Tedavi Yöntemleri

2022 Güncel Cinsel İsteksizlik Tedavi Yöntemleri 2022

Cinsel isteksizlik bozukluğu, bir kişinin herhangi bir cinsel temas biçimiyle ilişkili aşırı endişe, iğrenme veya korku yaşadığı bir durumdur. Cinsel isteksizlik bozukluğu olan kişiler her türlü cinsel temastan kaçınabilir veya yalnızca cinsel organlarla teması içermeyen belirli türden faaliyetlerde bulunabilirler.

İstismar veya saldırı gibi geçmiş deneyimler, dini inançlar ve sekse karşı olumsuz tutumlar dahil olmak üzere cinsel isteksizlik bozukluğunun birçok farklı nedeni vardır. Bozukluğa vajinismus (vajina çevresindeki kasların istem dışı kasılması durumu) veya erektil disfonksiyon gibi sağlık sorunları da neden olabilir.

Cinsel isteksizlik bozukluğu için herkese uyan tek bir tedavi yoktur, ancak bazı yaygın yaklaşımlar arasında danışmanlık, terapi ve ilaç tedavisi yer alır. Bozukluğun nedeni fiziksel bir sağlık sorunuysa, tedavi bu sorunu ele almaya odaklanabilir. Cinsel isteksizlik hakkında üroloji doktorları tedavi yöntemlerini uygular. Kişiler için en doğru tedavi yöntemi belirlenir ve uygulanır.

Cinsel İsteksizlik Neden Olur

Cinsel isteksizlik hormonal değişiklikler, psikolojik sorunlar veya fiziksel sorunlar dahil olmak üzere çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Bazı durumlarda nedeni bilinmeyebilir. Cinsel isteksizliğin yaygın nedeni hormon değişiklikleridir.

Kadınlar için östrojen ve progesteron seviyelerindeki dalgalanmalar, cinsellik konusunda endişe veya güvensizlik duygularına yol açabilir. Bu, uyarılmayı veya orgazm olmayı zorlaştırabilir. Hormonal değişiklikler, vajinal kuruluk ve idrar kaçırma gibi menopozla ilişkili birçok fiziksel semptomdan da sorumludur.

Psikolojik sorunlar da cinsel isteksizliğe yol açabilir. Depresyon, kaygı ve stres, sekse ilgi duymayı zorlaştırabilir. İlişki sorunları veya çatışmalar da kişinin cinsel ilişkiye girmek konusunda isteksiz olmasına neden olabilir. Fiziksel sorunlar, cinsel isteksizliğin bir başka yaygın nedenidir. Birçok tıbbi durum, seksi rahatsız edici ve hatta acı verici hale getirebilir.

2022 Güncel Cinsel İsteksizlik Tedavi Yöntemleri

Cinsel İsteksizlikle Nasıl Başa Çıkılır

Cinsel isteksizlik yaygın bir sorun olabilir ve cinsel isteksizlik ile başa çıkmanın birçok yolu vardır. Bunun bir yolu danışmanlık almaktır. Danışmanlık, cinsel isteksizliğinizin kökenini anlamanıza ve bunu ele almak için stratejiler geliştirmenize yardımcı olabilir. Cinsel isteksizliğinizi kendi başınıza yenemeyeceğinizi düşünüyorsanız, danışmanlık sizin için iyi bir seçenek olacaktır. Cinsel isteksizlik tedavileri için bizlere ulaşın. Youbedeki konuyla ilgili  videolarımı da buradan izleyebilirsiniz.

Talep Formu
Bizimle İletişime Geç
Hemen Bizi Arayın

+90 535 463 53 33