Ereksiyon Sorunu Yaşayan Hastalarımıza Öneriler

Ereksiyonu Sürdürememe Nedenleri

Ereksiyon sorunu, erkeklerin cinsel sorunları arasında ilk sırada bulunan ve bireyin cinsel yaşamı ile birlikte ruh halini de olumsuz yönde etkileyen bir rahatsızlıktır. Doğru tedavi yaklaşımlarıyla ortadan kaldırılabilen sertleşme sorunu, mutlaka uzman hekim kontrolü sonrası tavsiye edilen tedavi yaklaşımlarıyla giderilmelidir. Halk arasında iktidarsızlık olarak da bilinen sertleşme sorunu, erkeğin cinsel ilişki için yeterli derecede penis sertliğine sahip olamaması veya penisin sertliğini yeterli süre devam ettirememesi olarak tanımlanmaktadır.

Tüm dünyada oldukça yaygın bir şekilde görülen sertleşme sorunu, birçok farklı sebebe bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Erkeklerde 30-40 yaş döneminde % 35’e varan oranlarda görülen sertleşme sorunu, 50 yaş ve üzeri erkeklerde %70’lere varan oranlarda görülebilmektedir. Gençlerde daha çok penis sertliğinin yeterli süre sağlanamamasıyla ortaya çıkan erken boşalma sorunu öne çıkarken, ileri yaşlarda ereksiyon güçlüğü ve cinsel isteksizlik daha sık görülmektedir. Tüm bu hasta gurupları arasından ancak küçük bir bölümü doktor tedavisine başvurmakta ve sorunları büyük oranda çözüme kavuşturulmaktadır.

Sertleşme Sorununun Nedenleri

Yapılan araştırmalar sonucunda elde edilen veriler, sertleşme (iktidarsızlık) sorununun fiziksel ve psikolojik sebeplerle ortaya çıktığını göstermektedir. Bazı hallerde eş zamanlı olarak her iki sebebin de eşlik ettiği sertleşme sorunları görülebilmektedir.

  • Psikolojik sorunlar,
  • Sistemik, kronik ve sinir sistemi hastalıkları,
  • Hormonal bozukluklar,
  • Şişmanlık, (obezite)
  • Anatomik bozukluklar
  • İlaç kullanımı sertleşme sorununu oluşturan faktörler arasında yer almaktadır.

Psikolojik Sorunlar

Sertleşme sorununa yol açan en önemli sebeplerden biri, bireyin içinde bulunduğu ruh halidir. Aşırı stres, korku, panik, endişe, gibi nedenler sertleşme sorununun oluşmasına sebep olabilmektedir. Ayrıca bireyin iş ve ekonomik durumundaki sorunlar da psikolojik risk faktörü olarak görülmektedir.

Hastalıklar

Özellikle kalp damar rahatsızlıkları, yüksek kolesterol, şeker hastalığı(diyabet), Parkinson ve benzeri sinir hastalıkları, hipertansiyon, damar sertliği gibi hastalıklar da bireyde sertleşme sorunu oluşumuna sebep olabilmektedir.

Hormon Bozukluğu

Tiroid bezinin fazla veya az çalışması, testosteron hormonu eksikliği sertleşme sorununun risk faktörleri arasında bulunmaktadır.

Şişmanlık (Obezite)

aşırı kilolu erkeklerle, şeker hastalığı veya insülin direnci olan bireylerde kandaki yağ oranının artmasına bağlı olarak metabolik sendrom oluşmakta, bu da sertleşme ile ilgili önemli bir risk faktörüne dönüşmektedir.

Anatomik Bozukluklar

Penisin normal ölçülerden daha küçük olması, peniste şekil bozuklukları, idrar deliğinin penisin farklı bölgelerinde olması, sertleşme sorununa yol açtığı gibi, estetik kaygıları da körüklemektedir.

İlaç Kullanımı

Piyasada satılan ve menşei belirsiz bazı cinsel uyarıcılar, tansiyon ilaçları, sinirsel uyarımı ve kan basıncını etkileyen ilaçların kullanımı da sertleşme sorununa sebep olmaktadır. Ayrıca alkol ve sigara kullanımı da önemli risk faktörleri arasında yer almaktadır.

Sertleşme Sorununun Giderilmesine Yönelik Öneriler

Yaşamı ve genel sağlığı etkilememesine rağmen hayat kalitesini olumsuz etkileyen sertleşme sorunu, ancak doktor kontrolü sonrasında elde edilen veriler ışığında önerilecek tedavilerle ortadan kaldırılabilmektedir. Sertleşme tedavisinde uygulanan yöntemler uzman hekimler tarafından sorunun altında yatan sebeplere bağlı olarak uygulanmaktadır.

  • Psikolojik tedavi yaklaşımları,
  • Yaşam tarzı tavsiyeleri
  • İlaç tedavisi
  • Topikal tedavi
  • Vakumlu sertleşme cihazı,
  • Şok dalga tedavisi
  • İntrakavernöz enjeksiyonlar
  • Penil implant, sertleşme sorunu olan hastalara önerilen tedavi yaklaşımlarıdır.

Sertleşme sorunu tedavilerinde akılda tutulması gereken husus, bu tür tedavilerin kişiye özel olarak planlandığıdır. Başka birinde işe yarayan tedavinin diğer bireyde aynı etkiyi göstermesi beklenmemelidir. Bu sebeple bu tür sorunları yaşayan bireylerin uzman ürolog veya seksologdan tavsiye almaları gerekmektedir.

Yaşam tarzının iyileştirilmesi ile ilgili tavsiyeler, sürekli sertleşme sorunu yaşamayan hastalar için yarar sağlamaktadır. Ayrıca hekim tarafından önerilecek ve programlanacak olan bazı egzersizler sertleşme sorununun giderilmesinde faydalıdır. Beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi, aşırı yağ, şeker ve tuz kullanımının önlenmesi de sertleşme sorununda işe yarayan öneriler arasındadır.

Sertleşme sorununun altında yatan sebeplere bağlı olarak hekim tarafından önerilecek ilaçların kullanılması kalıcı olarak sertleşme sorununu ortadan kaldırmamakla birlikte belirli süreler için faydalı olabilmektedir İlaç tedavisi, şok dalga tedavisi, vakum cihazı, enjeksiyon tedavilerinden sonuç alamayan hastalar ise, penil protez uygulamaları ile sorunlarından kalıcı olarak kurtulabilmektedir.

Penil Protez Nedir?

Penil implantlar, Yarı sert ve şişirilebilir implantlar olmak üzere çeşittir. Halk arasında mutluluk çubuğu olarak bilinen penil implantlar, cerrahi operasyon sonrası vücuda yerleştirilmekte ve kalıcı olarak sertleşme sorununu ortadan kaldırmaktadır. Genel anestezi veya bel bölgesinin uyuşturulmasıyla yaklaşık 1-1,5 saatte yapılabilen operasyon sonrasında birey normal yaşamına dönebilmekte, yaklaşık 4-5 hafta sonra cinsel yaşamını sorunsuz bir şekilde sürdürebilmektedir.

Toplumda yaygın bir sorun olmakla birlikte, sertleşme sorunu yaşayan bireylerin ancak %10’u bir ürolog veya seksolog muayenesine başvurmakta, geri kalan bölüm ise, kulaktan dolma bilgiler veya içeriği bilinmeyen krem, jel, haplarla sorunlarını gidermeye çalışmaktadır. Sertleşme sorununu kalıcı olarak ortadan kaldırmak ve yaşama sorunsuz bir şekilde devam edebilmenin tek yolu, uzman bir ürolog tarafından muayene edilmek ve elde edilen bulgular doğrultusunda planlanan tedavileri uygulamaktır. Ereksiyon sorunu ile alakalı konumuzun sonuna gelmiş bulunmaktayız. Daha fazla bu gibi operasyona ulaşım sağlamak için Google baz alarak arama sağlayabilirsiniz.

Talep Formu
Bizimle İletişime Geç
Hemen Bizi Arayın

+90 535 463 53 33