+90 535 463 53 33
info@cemozluk.com

Kondilom Tedavisi Nasıl Yapılır

Kondilom Tedavisi Nasil Yapilir

Kondilom tedavisi nasıl yapılır sorusunun cevabını bu yazımızda sizlere vereceğiz. Genital bölgelerde yaygın olarak görülen Kondilom, HPV virüsünün genital bölgelerdeki belirtisi olarak tanımlanmaktadır. Hem kadın hem de erkek bireylerde görülebilen kondilomun 200’den fazla türü belirlenmiştir. Virüsün 40’dan fazla çeşidi, genital bölgelerde siğillere sebep olarak bireylerin yaşam konforunu ve cinsel yaşamını olumsuz yönde etkiler.

Kadınlarda aynı vücutta farklı HPV tiplerinin bulunduğu durumlar da gözlemlenmiş bulunmaktadır. Bu yüzden teşhis ve tedavi yöntemlerinin isabetli seçilmesi adına Pap Smear gibi testlerin yapılması gerekli görülebilmektedir. Kimi zaman cilt üzerinde açık veya koyu kahverengi renkte görülebile siğiller, kimi zaman da lekeler halinde görülebilmektedir. Tek olarak da görülebilen siğiller, birden fala siğilin yan yana toplanmasıyla birlikte karnabahar şeklinde de ortaya çıkmaktadır.

Kondilom Tedavisi Nasıl Yapılır

Kondilom Tedavisi Tanı Yöntemleri

Kondilom Tedavisi görüntü olarak çok tipik bir yapıya sahip olan kondilom’un teşhisi, Dermatologlar tarafından yapılacak olan muayeneler sonucunda konulabilir. Ayrıca üroloji ve jenekoloji bölümlerinde de teşhis konulabilmektedir. Kadınların periyodik jinekolojik muayeneleri, bulguların fark edilmesi açısından önemli bir şanstır. Genital siğillerin yanı sıra farklı HPV tiplerinin belirlenmesi adına kullanılan tanı yöntemleri,

  • Pap Smear testi
  • HPV DNA testi
  • Kolposkopi
  • Servikal biyopsidir.

Erkek veya kadın bireylere uygulanan bu testler sonucunda genital siğillere rastlanması halinde, tedavi sona erinceye kadar cinsel ilişkiden uzak durmak gereklidir. Bu tür testler genital siğillerin tespiti dışında farklı HPV türlerinin tespiti açısından da oldukça önemlidir.

Kondilom Tedavi Yöntemleri

Vücutta HPV enfeksiyonu oluşması halinde vücuttan atılmasını sağlayacak herhangi bir tedavi şekli mevcut değildir. Ancak bazı yöntemler kullanılmak suretiyle tamamen yok edilmesi mümkün olabilmektedir. Kondilom Tedavisi için en sık kullanılan yöntemler arasında en sık uygulanan  siğillerin ıslahı amacıyla değil bütünüyle yok edilmesi adına yapılmaktadır. Dokunun tamamen temizlenmesini amaçlayan bu yöntemler,

  • Kremle yakma yöntemi
  • Kriyoterapi
  • Elektrokoterizasyon
  • Cerrahi müdahale

Kremle Yakma Yöntemi

Kremle yakma tedavisinin amacı, siğilin dokusunu kimyasal olarak yakmak ve tedavisini sağlamaktır. Tedavi sırasında siğilin çevresindeki dokuların da zarar görme ihtimali olması sebebiyle, oldukça itinalı bir şekilde yapılmalıdır.

Kriyoterapi

Anestezi gerektirmeden uygulanabilen bu yöntemde, siğil dokusuna sıvı nitrojen püskürtülmekte ve dondurularak dağıtılması hedeflenmektedir. Bu yöntemle makat dışında bulunan siğiller yok edilebilmekle birlikte, makat içi siğillerin yok edilmesi mümkün değildir.

Elektrokoterizasyon

Lokal anestezi uygulanmak suretiyle siğillerin elektrik akımıyla yakılması tekniğidir. Bu teknik de sadece makat dışı ve çevresinde görülen siğillerin tedavisinde fayda sağlamakta olup, makat içi siğiller açısından etkili bir yöntem değildir.

Cerrahi Müdahale

Cerrahi müdahalenin amacı, siğilleri mevcut bulunduğu taban dokunun tam anlamıyla yok edilmesidir. Genellikle anestezi altında uygulanan bu yöntemde, siğiller cerrah tarafından tek tek temizlenerek yok edilir. Her bir tedavi yöntemiyle siğillerin tedavisi mümkün olmakla birlikte, taşıyıcı olma hali uzun yıllar devam edebilmektedir. Bireylerin immün sisteminde meydana gelebilecek değişimler, siğillerin yeniden ortaya çıkmasına sebebiyet verebilmektedir.

Erkek Hastalarda HPV Siğil Tedavisi

Günümüzde erkeklerde oluşan HPV’nin varlığını teyit edebilecek bir test mevcut bulunmamaktadır. Erkeklerin penis, testis torbası, anüs ve kasık çevrelerinde görülen virüs, et beni, siğil, yara, beyaz leke, kabarıklık şeklinde belirmektedir. Bu tür yapıların fark edilmesi halinde mutlaka uzman bir hekime başvurularak muayene olunmalıdır.

Genital bölgelerde tanısı konulan HPV tipleri kansere yol açmamakla birlikte, farklı tiplerdeki HPV virüsleri ağız içi, boğaz, penis ve anüs kanserlerinin oluşumuna sebebiyet verebilmektedir. HPV’nin virül penil, anal, baş-boyun gibi nadiren görülen kanser türleriyle bağlantısının olması sebebiyle, erkeklerde HPV’nin önlenmesi çok önemlidir. Tedavinin başarılı olması adına hekim önerileri dikkate alınmalı, tedavi süreci özenle sürdürülmelidir.

Kondilom Tedavisi Nasıl Yapılır

Kondilom Tedavisi

Kondilom tedavisinin birçok farklı yolu vardır. Bazı tedaviler diğerlerinden daha etkilidir. En yaygın tedaviler şunlardır:

  1. Cerrahi- Bu, kondilom için en yaygın tedavidir. Siğilleri çıkarmanın hızlı ve kolay bir yoludur. Ancak pahalı olabilir ve iz bırakma riski vardır.
  2. Kremler veya merhemler – Bunlar tezgahta bulunur ve reçetesiz satın alınabilir. Genellikle ameliyattan daha ucuzdurlar, ancak işe yaramaları daha uzun sürebilir ve o kadar etkili olmayabilirler.
  3. Lazer tedavisi- Bu, daha popüler hale gelen daha yeni bir tedavidir. Ameliyat kadar pahalı değildir ve aynı yara izi riski taşımaz. Ancak cerrahi veya krem tedavisi kadar etkili olmayabilir.

Kondilom Nedir Tedavisi

Kondilom, belirli insan papilloma virüsü (HPV) türlerinin neden olduğu cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyondur. Genital siğiller olarak da adlandırılır. Kondilom, cinsel organlarda küçük, etli büyümeler olarak görünür. Kondilom reçeteli ilaçlarla tedavi edilebilir, ancak sıklıkla kendi kendine geçer.

Kondilom Bitkisel Tedavisi

Kondilom, topikal kremler ve cerrahi ile tedavi edilebilen yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Kondilomun en sık görülen semptomu, cinsel organlarda veya anüste ağrısız bir şişliktir. Tedavi seçenekleri arasında topikal kremler, cerrahi ve radyasyon tedavisi bulunur.

Genital bölgelerde yaygın olarak görülen Kondilom, HPV virüsünün genital bölgelerdeki belirtisi olarak tanımlanmaktadır.Hem kadın hem de erkek bireylerde görülebilen kondilomun 200’den fazla türü belirlenmiştir.
Talep Formu
Bizimle İletişime Geç
Hemen Bizi Arayın

+90 535 463 53 33